Αρχική Νέα
Νέα
Aποθέωση του Χορευτικού στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ.24/11/2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2018 22:01

23-24-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ.

Το πιό καλό ταξίδι του στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στον Δήμο Κατερίνης πραγματοποίησε ο Χορευτικός το τριήμερο 23 έως 25 Νοεμβρίου. Οι Μακεδόνες του συγκροτήματος ¨ΟΛΥΜΠΟΣ¨ γιόρταζαν τα 20 χρόνια τους και είχαν προσκαλέσει για τον εορτασμό τον Χορευτικό Όμιλο της Κοζάνης και τον Χορευτικό Όμιλο του Αιγίου που θα παρουσίαζαν πρόγραμμα παραδοσιακών χορών μαζί με τον δικό τους Χορευτικό. Στις 23/11/2018  το απόγευμα, μερικά από τα παιδιά του τμήματος στεριανών χορών έφθασαν στην Κατερίνη, τακτοποιήθηκαν στα δωμάτιά τους στην Παραλία Κατερίνης και ανέβηκαν μετά στον χώρο που θα δινόταν την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων συναυλία της πολυτονικής ορχήστρας της Κατερίνης με 20 εκτελεστές. Εντυπωσιάσθηκαν όταν εισήλθαν στην κατάμεστη αίθουσα και αντίκρισαν να παίζουν 8 μπουζούκια, 2 ακορντεόν, 1 φλάουτο, 2 κιθάρες, 1 πιάνο, 1 μπάσο, 1 κρουστά, και να τραγουδούν 4 άτομα τραγούδια, με εκπληκτική επιτυχία, των συνθετών : Σταύρου Κουγιουμτζή, Απόστολου Καλδάρα και Άκη Πάνου.  Η εκδήλωση είχε τρομερή επιτυχία. Ακολούθησε γεύμα στο οποίο οι μουσικοί του Λαϊκού Συνόλου της Πολυτονικής ορχήστρας της Κατερίνης, η αποστολή του Χορευτικού και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ¨ΟΛΥΜΠΟΣ¨ γεύτηκαν τις νοστιμιές γνωστού εστιατορίου της πόλεως.  Την επομένη, Σάββατο 24 Νοεμβρίου το πρωϊ οι χορευτές έμειναν ελεύθεροι στους πεζόδρομους της Κατερίνης, στις 12.30 επισκέφθηκαν το Πάρκο της Κατερίνης, γευμάτισαν και το απόγευμα αφού έκαναν στο γνωστό τους πλέον χώρο πρόβα με την ορχήστρα του Κώστα Δεδούση,  ετοιμάσθηκαν για την παράσταση. Η εκδήλωση άρχισε με μικρά του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού που τραγούδησαν το ¨Μακεδονία ξακουστή¨ και ακολούθησε ο Χορευτικός του Αιγίου. Η παράσταση του Αιγίου διήρκεσε 30΄λεπτά και στην διάρκειά του όλη η αίθουσα εδονείτο από το χειροκρότημα των θεατών. Βοήθησε πολύ και η άψογη εκτέλεση της μουσικής και των τραγουδιών από την  ορχήστρα. Το τι εντύπωση έκανε η εμφάνιση του Ομίλου του Αιγίου, μόνον όσοι ακολούθησαν την αποστολή, μπορούν να περιγράψουν. Ακολούθησε ο Χορευτικό Όμιλος Κοζάνης και τρία τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Κατερίνης. Ο εορτασμός τελείωσε με την απονομή και ανταλλαγή αναμνηστικών και πάλι με το τραγούδι ¨Μακεδονία¨. Πρέπει να σημειώσουμε την εντυπωσιακή ευγένεια, το χαμόγελο, την φιλοξενία την ανεπανάληπτη των οργανωτών. Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου εντυπωσιάσθηκε από την συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων και τους ευχαριστεί θερμά. Την Κυριακή έφυγαν οι χορευτές με κατεύθυνση το Μέτσοβο, αλλά λόγω καιρού που ήταν άσχημος λόγω χιονόπτωσης και ομίχλης, συνέχισαν για να φθάσουν στο Αίγιο στις 16.30 --

 
11/11/2018 Εντυπωσιακή παράσταση. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 20:45

O XOΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ¨ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ¨ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Την Κυριακή 11/11/2018 με έναν ανοιξιάτικο καιρό, παρά το ότι  έχουμε Νοέμβριο, είχαμε μία πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου στην γιορτή  ¨τσίπουρου¨ στην Παρασκευή Αιγιαλείας. Στους περίπου 2.000 επισκεπτών προσφέρθηκε τσίπουρο από τα 4 αποστακτήρια του χωριού.  Ήταν εντυπωσιακή η οργάνωση και πάρα πολλοί οι εθελοντές  που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι επισκέπτες. Η γιορτή άρχισε στις 11.00 και κράτησε μέχρι το βράδυ. Προσκεκλημένος ήταν και ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου που με δύο τμήματά του παρουσίασε πρόγραμμα μετά το χορευτικό της Τέμενης και τους ¨Ακρίτες του Αιγαίου¨  που ήλθαν από την Πάτρα. Τα δύο τμήματα του Χορευτικού που παρουσίασαν πρόγραμμα και καταχειροκροτήθηκαν, ήσαν το τμήμα ενηλίκων της Δευτέρας που έδειξε χορούς της νήσου Λέσβου ( φωτιές – Αίσέ – Πάρε Μαριώ την ρόκα σου – ξύλα – απτάλικο – μαζωμένο ) και το τμήμα στεριανών χορών που χόρεψε χορούς του τόπου μας αλλά και της Ηπείρου και της Θεσσαλίας ( Καλαματιανό –  Τσάμικο – Περατιανό φυσσούνι – Μπεράτι – Αρβανιτόβλαχα – Γιούργια – Τασιά – στου παπά ). Τους χορευτές συνόδευσαν ο πρόεδρος και γυμναστής  Χρήστος Κιλιάς, ο αντιπρόεδρος Γ. Νικολόπουλος που συμμετείχε ως χορευτής στο τμήμα των στεριανών χορών, η έφορος υλικού Γ. Μποτίνη,  η πρόεδρος της Ε.Ε. Ελένη Αρβανίτη-Καφεντζή  και η Γυμνάστρια Αθ. Κωνσταντινίδου. Σε όλα τα χορευτικά μετά την εμφάνισή τους δωρεάν προσφέρθηκε γεύμα και πολύ τσίπουρο και κρασί.

 
4/11/2018 EΚΔΡΟΜΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2018 19:41

ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 50 άτομα των τμημάτων ενηλίκων και φίλοι του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, αναχώρησαν το πρωϊ στις 07.45 για την Αθήνα. Στις 10.30 είχαν ραντεβού με την ξεναγό Ζωή Κωσταβάρη στην είσοδο του Μουσείου της Ακροπόλεως, που είναι ένα από τα καλλίτερα του κόσμου. Ξεναγήθηκαν και στους τρεις ορόφους του Μουσείου με τρόπο εντυπωσιακό, ακούγοντας με προσοχή όσα η ξεναγός τους εξηγούσε.  Ένοιωσαν θλίψη από τις καταστροφές που έγιναν στην Ακρόπολη και ακόμη μεγαλύτερη από τα πολλά εκπληκτικά αγάλματα που ο Άγγλος  Έλγιν,  ( πρεσβευτής τότε στην Κωνσταντινούπολη έκλεψε λαδώνοντας τους Τούρκους ) και τα οποία βρίσκονται τώρα στο Βρετανικό Μουσείο. Μετά το Μουσείο σε ομάδες έμειναν ελεύθεροι οι εκδρομείς  μέχρι τις 15.00 στα πολύβουα στενά της Πλάκας. Επιβιβάσθηκαν κατόπιν στο πούλμαν και ακολουθώντας  την λεωφόρο Συγγρού έφθασαν στο Ίδρυμα Νιάρχος.  Όσοι δεν είχαν επισκεφθεί το εν λόγω   Ίδρυμα, εξεπλάγησαν από τον τεράστιο χώρο, από την αρχιτεκτονική των κτιρίων, από τους κήπους, τις δενδροστοιχίες, τις παιδικές χαρές, τις πρωτότυπες ιδέες, την εκπληκτική θέα,  τα συνεχιζόμενα έργα, αλλά και τις πάμπολες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε ημέρα και ιδίως τα Σαββατοκύριακα. Πλήρεις εμπειριών και απόλυτα ευχαριστημένοι από όσα είδαν και άκουσαν, επέστρεψαν στο Αίγιο στις 21.00. Συνόδευσαν ο πρόεδρος και διευθυντής Χρήστος Κιλιάς, ο αντιπρόεδρος Γ. Νικολόπουλος και η έφορος υλικού Γ. Μποτίνη.