Αρχική Νέα
Νέα
4/7/2020;¨ΛΙΟΠΕΤΡΟ¨ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 11:51

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ( ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ) ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΙΓΙΟΥ.

Σάββατο βράδυ στις 22.00 της 4ης/7/2020 είχαν συγκεντρωθεί στο ¨ΛΙΟΠΕΡΟ¨ πολλοί από τα 5 τμήματα ενηλίκων, μερικοί από το τμήμα Παλαιών χορευτών, αλλά και φίλοι του Ομίλου. Η καραντίνα δεν τους επέτρεψε νωρίτερα να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί και έτσι μόλις προχθές οργάνωσαν το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Ο καθαρός αέρας, η εκπληκτική θέα προς το φωταγωγημένο Αίγιο αλλά και η ¨κλεισούρα¨ τόσων ημερών, είχε σαν αποτέλεσμα όλοι αυτοί που προαναφέραμε να κατακλύσουν τον υπαίθριο χώρο, ενώ το πολύ καλό φαγητό του μαγαζιού με την μουσική που έπαιζε απαλά γνωστούς χαρούμενους σκοπούς , προδιέθεταν τους πολλούς προσελθόντες , μετά το φαγητό με όλους τους κανόνες υγιεινής, να καταλάβουν τις 3 πίστες για χορό. Λίγο πριν τελειώσουν το φαγητό τους όλοι, ο Διευθυντής του Ομίλου τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Χορευτικού, μετά την καραντίνα, εξήγησε πως πρέπει να τηρούμε και όταν χορεύουμε τους κανόνες υγιεινής, ανέφερε ότι ο Σύλλογος έχει προσκληθεί με άλλα 6 συγκροτήματα σε Festival έξω από την Πάτρα την Παρασκευή 31 Ιουλίου, οι δε πρόβες θα γίνουν σε υπαίθριο χώρο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και 4 χορευτές από την Κεφαλονιά , που χόρεψαν μαζί με την δασκάλα τους χορούς του νησιού τους και χειροκροτήθηκαν θερμά. Η όλη εκδήλωση τελείωσε στις 03.00 με ευχές πολλές, για επάνοδο κανονικά τον Σεπτέμβριο στους χορούς.

 
ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Σάββατο, 18 Απρίλιος 2020 10:51

ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ¨ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ¨ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25ης ΜΑΡΤΊΟΥ.

Λόγω της πανδημίας, που έχει χιλιάδας νεκρούς παγκοσμίως, δεν θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση για πρώτη φορά φέτος. Στην Ελλάδα λίγοι ευτυχώς είναι οι νεκροί, χάρις στις ενέργειες της Κυβέρνησης  που άκουσε τους γιατρούς και απαγόρευσε μετακινήσεις.

 
29-2 και 1-2/3/2020 στην ΝΑΟΥΣΑ. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Egio   
Σάββατο, 18 Απρίλιος 2020 10:41

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ¨ΜΠΟΥΛΑΣ¨.

Με αρχηγό της εκδρομής τον αντιπρόεδρο Γιώργο Νικολόπουλο και οργανωτή της εκδρομής τον Γυμναστή Γιώργο Κατσίβελο , στις 07.00  της 29/2/2020 ανεχώρησαν 50 άτομα των τμημάτων ενηλίκων και φίλοι του Χορευτικού, για την Νάουσα όπου έφθασαν λίγο πριν το μεσημέρι.

Στην συνέχεια αναχώρησαν για την Μελίκη, όπου ξεναγήθηκαν στο χώρο ,  του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργου Μελίκη- Κέντρο Έρευνας Μάσκας.  Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και γοητευμένοι από την ξενάγηση, καθώς στον χώρο αυτό υπάρχουν εκθέματα του άϋλου και υλικού Πολιτισμού μας, όπως και ακόμα πλούσιο ηχητικό, φωτογραφικό και τηλεοπτικό υλικό της παράδοσής μας. Εντυπωσίασαν οι δύο πρωτότυπες συλλογές. Η πρώτη αφορά 2500 τάματα λατρείας της Ορθόδοξης παράδοσης και η δεύτερη 115 περίπου αυθεντικές μάσκες από μαγικοθρησκευτικές τελετές και λαϊκά δρώμενα.  Το βράδυ αναχώρησαν για την Νάουσα όπου γλέντησαν με ζωντανή τοπική ορχήστρα, με άλλους Συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Την Κυριακή το πρωϊ  1/3/2020 , παρακολούθησαν το ντύσιμο της ¨ΜΠΟΥΛΑΣ¨ από την αρχή μέχρι το τέλος στο χώρο του Συλλόγου και στην συνέχεια συμμετείχαν ως θεατές σε όλο το δρώμενο κατά την εξέλιξή του στους δρόμους της Νάουσας. Ο καιρός ήταν ιδανικός  και όλοι, ειδικότερα δε τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα. Το μεσημέρι γευμάτισαν και γλέντησαν σε τοπικό μαγαζί όπου βρέθηκαν με παλιούς γνωστούς μεταξύ των οποίων και ο Απ. Παδιός, γυμναστής από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας , που πριν από χρόνια είχε έλθει με δύο Μακεδονικά συγκροτήματα στο Αίγιο, κατόπιν πρόσκλησης του Χορευτικού Ομίλου.

Την Καθαρά Δευτέρα αναχώρησαν το πρωϊ από το Ξενοδοχείο, για τον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας όπου και ξεναγήθηκαν στους Βασιλικούς τάφους και στους θησαυρούς που φυλάσσονται εκεί. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Παναγία Σουμελά, όπου προσκύνησαν την εικόνα Της.   Ξεναγήθηκαν στους χώρους και στο Μουσείο της Μονής και μετά γευμάτισαν πριν το ταξίδι της επιστροφής. Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν με τις καλλίτερες εντυπώσεις από αυτό το 3ήμερο ταξίδι και έδωσαν υπόσχεση για άλλες ανάλογες εκπαιδευτικές εκδρομές.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 97
Copyright © 2021 Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..